Przepis kotlety z kaszy gryczanej

Składniki:
• 240 g kaszy gryczanej
• Twaróg półtłusty – 140g
• 2 cebule ok. 150g
• 2-3 łyżki bułki tartej
• 2 jaja
• Koperek, majeranek, sól, pieprz
• olej do smażenia i bułka tarta do obtoczenia

Dietmap_Kotlety_z_kaszy_gryczanej_jpg

Przygotowanie:
Na początku gotujemy kaszę gryczaną. Zagotowujemy ok, 5 szklanek wody na 2 szklanki kaszy. Gotujemy do miękkości i studzimy.
Cebulę kroimy w kostkę i mieszamy z twarogiem i kaszą. Dodajemy przyprawy i mieszamy dokładnie całość.
Z masy formujemy kotlety z kaszy gryczanej i obtaczamy je w bułce. Gotowe smażymy z obu stron do zarumienienia. Podajemy z sałatką lub sosem pieczarkowym.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*